Resebloggar från Travellerspoint

Jul 2012 och Gott nytt 2013

sunny 30 °C

Ni får ursäkta det långa uppehållet. Finns egentligen ingen riktig förklaring, mer än att vi helt enkelt njuter så mycket av att bara få vara så den här resedagboken hamnar lite i skuggan.

Just nu sitter vi på en buss från Sydney till Byron Bay. Vi hade tänkt åka imorgon (2 jan), men det fanns inga platser förrän den 4e så därför blev det lite ändrade planer. Skönt att vi iallafall fick sova ut efter nyårsfirandet igår. Men jag ska ta detta i ordning och börja med våra sista dagar på Bali som spenderades i Kuta.

På jakt efter boende i Kuta Beach träffade vi en trevlig äldre herre, som sedan visade sig vara svensk, Kenneth som tipsade om hotellet han själv bodde på. Vi följde med för att titta på det och tog det direkt då det var charmigt med pool och stor grönskande innerträdgård. Dock spenderade vi inte så mycket tid där utan var för det mesta på stranden bland vågorna för att försöka lära oss att surfa. Vi tog en nybörjarlektion på 2,5 timmar med "learn to surf Bali". Det gick bra för Nils, som hade provat på surfing nån gång tidigare. Lite jobbigare för mig, första timmen kändes det som att jag spenderade mer tid under vattnet än över det. Men efter ett tag kände jag att jag började få någolunda kontroll över min kropp och brädan. Fantastiskt roligt är det när man får till det! Dock blir fallen i förhållande till de lyckade åken något för många, så för att förbättra statistiken fortsatte vi att nöta surfingen de nästföljande dagarna i Kuta Beach, som för övrigt är känt just för sina nybörjarvänliga vågor och billig surfuthyrning.
Var vi inte bland vågorna så strosade vi runt längs shoppinggatorna Poppis lane I och II, Jalan Legian och Kuta Square. Lite nya inköp har vi gjort :)

I och med att julen stod för dörren var det dags för oss att börja planera hur julafton skulle firas. Vi hade sett en del reklam för middagar och julbuffé; till slut föll valet på julbuffén på Hard rock Hotel som hade hela fyra olika typer av efterrättsbord. Vad gäller boendet kring juldagarna hade vi redan bokat ett hemifrån Sverige i Kuta Seminyak. Seminyak ligger norr om Kuta beach och är är mer känt för sina resorts och restauranger som håller lite högre standard. Och vårt lilla myshotell gjorde oss verkligen inte besvikna! Otroligt skönt att få lite lyx våra sista dagar i Sydostasien.
Även här försökte vi förbättra vår surfteknik, vilket faktiskt gick väldigt bra, även om vi bara surfade på skummet från vågorna. Och det var just efter ett av de lyckade åken när jag (alisa) hoppade av brädan och lyckades trampa på en planka med en spik som gick rakt genom pektån. Såg väldigt makabert ut med spiken genom tån och plankan hängandes som ett större bihang. Till en början en något uppstressad Nils men sedan drog han snabbt, snyggt och smärtfritt ut spiken och lindade om tån skickligt med medhavd kirurgtejp. Alltid redo! ;) Efter att ha hämtat andan var det bara att ge sig an vågorna igen.
Julaftonsmorgon var kommen. Tyvärr inte riktigt julstämningen... Fann dock Jannes jullista (tack så mycket!) och så fort Frank Sinatra började sjunga om en vit jul dök lite julkänsla upp. Med detta även en extra stark saknad efter de närmsta. Så blev det dags att bege sig till Hard rock Hotel. Då det varken fanns någon start- eller sluttid för middagen dök vi upp runt åtta och såg fram emot en lång och smakrik middag. Under förrätten blev vi serverade vin som vi inte beställt; servitören såg vår förvånade min och förklarade att huset ville bjuda på det då vi hade klätt upp oss. Vi åt i sakta mak när de plötsligt meddelar oss att buffén stängde klockan tio, och elva skulle det vara tomt i restaurangen. Vi fick dock dispens att sitta kvar, även efter att lamporna släckts av en centraltimer. Bra eller dåligt? Vi lyckades bli så mätta så vi knappt orkade gå... Otroligt gott var det iallafall!
Sista dagen på Bali, och i Sydostasien, blev också en fin kulinarisk matupplevelse då vi åt lunch på trendiga KuDeTa: en restaurang/klubb på stranden inte alls långt ifrån där vi bodde. Sedan var det dags att åka till flygplatsen för att ta flyget över till Sydney.

Fem och en halv timmar, knappt någon sömn och tre tidzoner senare var vi framme down under. Shuttlebus till Sydney Central YHA som vi bokat för längesedan hemifrån då i stort sätt varje hotell bli fullt över nyår. Riktigt bra läge, fräsht och stort. Och kök! Nu var det dags att börja laga sin egna mat. Riktigt mysigt faktiskt, och gott! Dock blev vi otroligt chockade över de dyra matpriserna, men nog lyckades vi riktigt bra ändå med att få till god, billig och nyttig mat. Framförallt är vi väldigt nöjda med vår trerätters nyårspicnic-meny. Mer om den sen...
Dagarna i Austaliens största stad har varit slappa och sköna. Vi har insupit stadskänslan, löpt i Royal botanical gardens, beskådat Operahuset, vandrat upp och ned längs George street (shoppinggatan) otaligt många gånger och till och med gått på bio: Skyfall. Måste bara säga att både bilden och ljudet är mycket mäktigare än i Sverige. Och självklart: firat in 2013! Sedan tidigare hade vi ordnat med biljetter till nöjesfältet Luna park. Men dagen spenderades i Hyde park med, som jag nämnde tidigare, en trerätters:
1) Vagabonds Drakensallad med kallrökt lax
2) Medelhavsinspirerad couscoussallad med rostbiff
3) Somrig fruktsallad med chokladkross
I och med att vi skulle över Harbourg bridge för att komma till Luna park, och i och med att den skulle stänga kl 19.30 (trodde vi), bestämde vi oss för att ta oss över bron och avnjuta efterrätten på andra sidan. När vi väl kommer fram till bron 18.05 visar det sig att den stängde 18.00. Som tur var var inte alla transportvägar över avstängda utan vi kunde ta tåget över. Efter en något försvårad bropassage kunde vi äntligen hugga in i fruktsalladen skådandes en otroligt vacker solnedgång över Sydney. Väl inne i nöjesfältet åkte vi en del attraktioner innan det var dags att ta plats inför fyrverkerierna. Väldigt mycket folk, en förväntansfullt härlig stämning och mäktiga fyrverkerier avslutade 2012 medan det nya året inleddes shakeandes på dansgolvet. Fötterna värkte ordentligt när vi sedan kom hem efter att ha gått hela vägen genom city.

Idag blev det en lång sovmorgon innan vi tog tag i vår fortsatta resa; vi har busspass (Greyhound) som ska ta oss hela vägen upp till Cairns. Så här är vi nu, återigen på en nattbuss likt tiden i Asien. Har än så länge inte så mycket planer eller kunskap om ställena längs vägen, men ser verkligen framemot att upptäcka dem!

Författat av Alni 21:40 Arkiverat i Indonesien Tagged sydney bali kuta new_year

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Hihi, där bodde jag också när jag va i Sydney :D tänka sig!

av Linn

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Skriv dina Travellerspoint login upplysningar här

( Vad är detta? )

Om du ännu inte är medlem av Travellerspoint, kan du anmäla dig gratis.

Anmäl dig till Travellerspoint